In between homes

Standard

Ja we zitten tussen twee huizen in. Het mooie appartementje in mijn vorige blog is verkocht. Slechts zeven maanden heeft het te koop gestaan, en dat met de huizenmarktcrisis. Toen was er opeens een kijker en de kijker werd koper. Ik was al bijna een ‘fundajunkie’ aan het worden door continu te kijken naar andere leuke huisjes, en nu konden we dan eindelijk actie ondernemen. We hebben er samen heel bewust voor gekozen om eerst mijn appartement te verkopen en dan pas een ander huis te kopen. Door deze hele bewuste keuze staan we nu op straat.

Voor alles is een oplossing zo ook voor ons tijdelijk dakloos bestaan. Nu we tussen twee huizen zitten wonen we tijdelijk bij mijn ouders, in de maanden mei en juni lekker knus terug naar mijn vorige woonplaats, Veendam. Mijn lieve ouders ontvangen ons met open armen en stiekem is mijn moeder wel erg blij dat ze nu haar kleine (grote) meisje weer even bij zich in huis heeft wonen. Helaas zal ze na twee maanden weer afscheid van mij moeten nemen want dat krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. Die ik ondertussen al helemaal heb ingericht in mijn hoofd. We kijken dan ook erg uit naar de datum van de sleuteloverdracht.

Er zijn veel mensen in onze omgeving die aan ons vragen of het wel bevalt bij mijn ouders?

Daar kunnen we volmondig een ‘Ja’ op zeggen. Voor mijn gevoel hebben we nu twee maanden vakantie. Vaak staat het eten klaar als we thuiskomen, de was ligt opgevouwen en gestreken op ons bed en we hoeven niets en mogen alles. We hebben zelfs een tv op onze slaapkamer, iets wat we in ons oude huisje niet eens hadden. Af en toe doen we boodschappen, koken we of laten we natuurlijk Toby uit. Tegenwoordig ga ik met de trein naar het werk, iets wat ook erg goed bevalt. Oók al verheug ik me er erg op dat ik straks lopend naar het werk kan.

We mogen niet klagen want het had natuurlijk allemaal veel minder gekund, we hebben géén dubbele hypotheek en wonen niet in een kartonnen doos. Poes en Eddie hebben het ook erg goed, ze zijn uit logeren bij Susan en Luna. Ondertussen zijn ze al dikke maatjes met Luna geworden en gedragen ze zich net zoals ‘thuis’.

Nog 40 nachtjes slapen en dan krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis.

Wordt vervolgd

Monique

 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *