Mo Nacho’s

Standard

Één van de favoriete recepten die regelmatig bij ons in huis gemaakt en gegeten wordt zijn de Mo Nacho’s

Ingrediënten:
– beetje peper en zout
– ongeveer 200 a 250 gram rundergehakt
– zakje burrito kruiden (bijv. Albert Heijn eigen merk)
– 1 paprika (kleur mag je zelf kiezen)
– 1 ui
– blikje mais
– 1 ijsbergsla of zakje ijsbergsla
– zak nacho’s (of twee)
– geraspte kaas
– 1 tomaat of een paar kleine cherry tomaatjes
– groene jalapenos pepertjes
– zure room (veel, 3 x 100 ml)
– salsa saus

Wat heb je nog meer nodig?
– een ovenschaal
– een oven
– een wok

Hoe ga je dan te werk?
– verwarm de over voor op 200 graden (elektrische oven)
– rul het gehakt in de wok
– snijdt ondertussen de ui, paprika, tomaat en jalapenos pepertjes
– voeg naar eigen inzicht een beetje peper en zout aan het gehakt toe
– als het gehakt rul is voeg je de ui, paprika en mais toe aan het gehakt
– als je dit even hebt meegebakken voeg je de burrito kruiden toe samen met de hoeveelheid water die op het pakje aangegeven staat
– dit laat je nog even pruttelen (5 minuutjes)
– nu kan je de overschaal invetten
– over de bodem verdeel je een laag nacho’s
– het gehaktmengsel giet je daaroverheen in de ovenschaal
– hierop komen weer een laag nacho’s te liggen, verdeel dit een beetje egaal over de schaal
– hierover giet je het potje taco saus leeg en verdeel dit een beetje over de nacho’s
– verdeel de tomaten en pepertjes hier weer over
– verdeel de geraspte kaas er over
– giet 2 x 100 ml zure room hierover en verdeel dit een beetje met de bolle kant van een lepel

Nu kan het geheel in de over, hoe lang precies vind ik een beetje moeilijk aan te geven, bij mij thuis ongeveer 7 a 10 minuten

– snij en was nu de ijsbergsla in stukjes of reepjes

Om het geheel helemaal compleet te maken is het heerlijk als je er een desperados biertje bij te drinken

Serveer de overige zure room er los bij!

Veel kookplezier en Eet smakelijk!!!

laten jullie weten wat je ervan vindt als je het geprobeerd hebt?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *